Posted in Uncategorized

Digitaalisesta liiketoiminnasta ja työurista

ltiilika

Kuvassa analytiikka, palautejärjestelmä, datan visualisointi ja digitaalinen markkinointi poseeraavat yhdessä ja myös viestivät toisilleen. Kuvassa poseeraavat yhdessä palautejärjestelmä, analytiikka, datan visualisointi ja digitaalinen markkinointi. Ja ne myös viestivät toisilleen.

Digitalisaatiota kuvataan yhdellä sanalla, vaikka se ei ole yksi iso mötikkä.

Digitaalisen liiketoiminnan voi jakaa osa-alueisiin. Eri osa-alueilla tarvitaan paitsi erilaista digitaalista osaamista myös erilaisia ei-digitaalisia taitoja. Eri tehtävissä tarvitaan erilaista osaamista, erilaisia menetelmiä ja työkaluja. Sopivalla jaottelulla liiketoimintaa voi myös digitalisoida osa kerrallaan. Tarvittavan osaamisen kenttä on yksinkertaisesti niin laaja, että sitä harvemmin pystyy yksi ihminen kaikilta osa-alueiltaan yksin muutenkaan tuottamaan ja operoimaan.

No, karkeasti ne digitaalisen liiketoiminnan osa-alueet ovat jotakuinkin seuraavat:

Digitaalinen markkinointi: Pitää sisällään esimerkiksi yritysten verkkosivustojen tuotannon, hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinoinnin, sisällöntuotannon ja digitaaliset markkinointikanavat. Keskeinen osaamisalue on audiovisuaalinen sisällöntuotanto ja kanavat. Tavoitteena asiakkaan huomion saaminen.

Analytiikka ja datan visualisointi: Pitää sisällään datan kroolaamisen, louhimisen ja jalostamisen informatiiviseen muotoon sekä tulosten visualisoinnin. Keskeinen osaamisalue on tietomassojen käsittely ja siihen liittyvät algoritmit. Ja tiedon visualisointi.

Verkkokauppa: Pitää sisällään digitaalisen tuotevalikoiman, hinnoittelun ja ostoskorin…

View original post 431 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s